NASLOVNA

VIJESTI

GRADSKA UPRAVA

GRADSKE INSTITUCIJE

GRADSKE TVRTKE

> GOSPODARSTVO

Poljoprivrednicima besplatna izrada projektnih prijedloga za mjeru 6.3.1.

03.07.2018. - Grad Pleternica

Konferencija dvorana Poduzetničkog inkubatora u Pleternici danas je bila mala za primiti sve zainteresirane na prezentaciju natječaja za provedbu tipa operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Dugo je to očekivana mjera kojim obiteljska poljoprivredna gospodarstva mogu ostvariti potporu od 15.000 EUR-a.

Tom prigodom, a prije same prezentacije natječaja poljoprivrednike je pozdravila gradonačelnica Antonija Jozić. Prigoda je to bila i za obavijestiti potencijalne korisnike na koji način mogu ostvariti besplatnu izradu projektnog prijedloga. Naime, Grad Pleternica je u suradnji s Poduzetničkim centrom Pleternica odlučio omogućiti 40 besplatnih projektnih prijava na način da prvih 40 korisnika koji s Poduzetničkim centrom Pleternica sklope Ugovor o pripremi projektnog prijedloga budu oslobođeni plaćanja cijene izrade bez PDV-a.

- Posebno sam ponosna na naše poljoprivrednike koji se unatoč teškom stanju u hrvatskoj poljoprivredi trude i dalje ulagati kako bi postigli rast i razvoj svojih OPG-a. Naravno da time direktno utječu i na rast i razvoj gospodarstva Grada Pleternice i naše županije i naša želja je da im u tome budemo partner i pomoć. Ja osobno kao i djelatnici našeg Poduzetničkog centra im i dalje stojimo na raspolaganju. – izjavila je gradonačelnica Jozić.

Napomenimo da su prihvatljivi korisnici mala poljoprivredna gospodarstava upisana u Upisnik poljoprivrednika, ekonomske veličine iskazane u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 do 7.999 EUR-a. Dobivena sredstva mogu se koristiti za kupnju domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I. Ugovora o funkcioniranju Europske unije (SL C 202 (2016)), kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje, građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda, stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda iz Priloga I. Ugovora o EU, operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva., kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnja, građenje ili opremanje zatvorenih i zaštićenih prostora i objekata, podizanje novih i restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada i dr.

Za sve dodatne informacije poljoprivrednici se mogu obratite na tel. 252-125 ili putem elektronske pošte: info@plink.hr

Pročitajte još

POLITIKA

Sretan Dan državnosti!

Uskrsna čestitka!

NAJAVA: Na Veliki petak druženje s građanima uz besplatni perkelt od soma

DRUŠTVO

Raspisan natječaj za Cvjetiće glazbe, a audicija 24. ožujka

DRUŠTVO

Izrada digitalne baze - pošaljite nam tradicionalne slavonske recepte

JAVNI POZIVI I OBJAVE

Prostorni plan Grada Pleternice

20.10.2017.

Strategija razvoja Grada Pleternice 2014.-2020.

10.06.2016.

Proračun Grada Pleternice

22.02.2016.

Javni poziv - poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji

22.07.2019.

Javni poziv za dodjelu nepovratnih potpora gospodarstvu

21.06.2019.

Obavijest ugostiteljima - produženje radnog vremena za Uskrs

18.04.2019.

Javni poziv za iskaz interesa za zakup polj. zemljišta u vlasništvu RH

18.03.2019.

Info za investitore i poduzetnike

Guide for investors

Pleternica profile

Porezi i naknade

Prezentacija o radu Poduzetničkog centra

Kontakt za investitore

Guide for entrepreneurs

Vodič za poduzetnike

Popis građevinskih čestica u poduzetničkoj zoni

Objedinjeni trošak komunalnih priključaka

>> VIDI SVE <<

Prijavi kvar na rasvjeti putem sustava E-RASVJETA

Uvjeti korištenja - Kontakt informacije - ARHIV