NASLOVNA

VIJESTI

GRADSKA UPRAVA

GRADSKE INSTITUCIJE

GRADSKE TVRTKE

> DRUŠTVO

Nakon 4 godine ponovno pokrenut program Zaželi - Pomoć u kući

08.05.2018. - Grad Pleternica

Gradu Pleternici odobreno je financiranje projekta „Zaželi i ostvari“ te je tom prilikom održana početna konferencija na kojoj su predstavljene aktivnosti samog projekta. Na konferenciji su bile prisutne i 22 zaposlene žene koje će kroz 24 mjeseca pružati pomoć u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, brigu o higijeni, socijalnoj integraciji i slično, te će svojim radom i aktivnostima poboljšati vlastite prilike, ali i kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Jedna od 22 zaposlene osobe je i Angelika Kuzmanović iz Bzenice kojoj ovaj posao, kao i njenim korisnicima puno znači. – Korisnici programa su jedva dočekali ponovno pokretanje, radila sam i prije i znam koliko im je teško palo kada je program ukinut. Svakako su se snalazili, plaćali su i bilo im je teško. Drago mi je da ponovno imam priliku biti s njima. Porazgovarati, otići u trgovinu, pomoći im u osobnoj higijeni, donijeti im lijekove – rekla je Angelika i dodala kako se nada da će program i nakon 2 godine biti nastavljen.

Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena u ruralnom području. Projektnim aktivnostima želi se povećati razina znanja i vještina ciljne skupine kako bi bila konkurentnija na tržištu rada u loklalnoj zajednici nakon završetka projekta te poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika.

Na današnjoj početnoj konferenciji prigodnim riječima nazočne na je pozdravila gradonačelnica Grada Pleternice Antonija Jozić. Tom je prilikom iskazala veliko zadovoljstvo jer je program nakon 4 godine ponovno aktiviran te će starije i nemoćne osobe nakon dugog prekida ponovno imati sustavnu podršku i pomoć kakvu su imale i prije.

Zaposlenim ženama kao partneri na projektu obratili su se i Vjekoslav Potočanac, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega koji će pomoći u odabiru korisnika i Martina Keller, rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji će osigurati dokaze o pripadnosti ciljnim skupinama.

Marija je jedna od korisnica programa koja je bila u programu i prije nego je ugašen. – Što da vam kažem osim da sam presretna. Divno je bilo imati nekoga tko je skrbio o nama koji smo ostali sami i nemoćni. Onda su nam to uzeli, plakala sam danima i bilo je teško, obilazili su nas i nakon toga, ali ne toliko često, kad su stigle. Hvala Bogu i onome tko se sjetio da nam ovo vrati. Nemam što reći osim da sam presretna – kaže baka Marija.

Projekt u ukupnom iznosu nešto većem od 3 milijuna kuna financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu Otvorenog poziva Zaželi – program zapošljavanja, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Zazeli

„Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Grada Pleternice.“

Pročitajte još

DRUŠTVO

18.11.2019. - Vukovar - prijavite se!

DRUŠTVO

"Sjetimo se i svih onih koji danas nisu sa nama"

Obavijest građanima - plaćanje naknade za uređenje voda

POLITIKA

Sretan Dan državnosti!

Uskrsna čestitka!

JAVNI POZIVI I OBJAVE

Prostorni plan Grada Pleternice

20.10.2017.

Strategija razvoja Grada Pleternice 2014.-2020.

10.06.2016.

Proračun Grada Pleternice

22.02.2016.

Javni poziv za dodjelu naknade umirovljenicima prigodom Božića

21.10.2019.

Javni poziv - dostava prijedloga za pripremu Proračuna za 2020. godinu

21.10.2019.

Javni natječaj - stipendije 2019./2020.

09.10.2019.

E-savjetovanje o nacrtima općih akata

12.09.2019.

Info za investitore i poduzetnike

Guide for investors

Pleternica profile

Porezi i naknade

Prezentacija o radu Poduzetničkog centra

Kontakt za investitore

Guide for entrepreneurs

Vodič za poduzetnike

Popis građevinskih čestica u poduzetničkoj zoni

Objedinjeni trošak komunalnih priključaka

>> VIDI SVE <<

Prijavi kvar na rasvjeti putem sustava E-RASVJETA

Uvjeti korištenja - Kontakt informacije - ARHIV